Samverkarna

Verksamhet

Projekt

Möteslokal

Medlemmar

Kontakt

Grannsamverkan

Startsida

Skiljelinje

Välkommen till Samverkarna!

Samverkarna i Östernärke,
en förening för företag och föreningar i samverkan i Östernärke.


Samverkarna i Östernärke heter den förening som sedan 2004 organiserar företag och föreningar i Östernärke.

Föreningen har idag ca 180 medlemmar och vänder sig till företag, föreningar och andra som vill vara med och verka för ett starkt Östernärke.

Föreningen Samverkarna i Östernärke vill utveckla förutsättningarna för att i samverkan leva, bo och verka i Östernärke genom att främja befintliga företags existens och skapa förutsättningar för nyföretagande samt värna om föreningslivet.Jobbar du med besöksnäring i Östernärke?

Hej!

Under hösten drar Samverkarna igång arbetet med Arbetsgruppen Turism/Hjälmaren. Alla som som på något sätt jobbar med turism och besöksnäring i Östernärke är välkomna att ingå i denna grupp.

Kallelse till det första mötet i höst skickas ut senare via mail när ett datum har bestämts, men anmäl redan nu om du är intresserad av att delta i arbetsgruppen.


Skicka gärna ett mail till arbetsgrupp@samverkarna.se och brätta vad du gör och hur dina visioner ser ut. Är det något du saknar eller något du vill förbättra, så ange detta också!


Välkommen!

/Bengt

P.S. Vi har för avsikt att på något sätt medverka under Segersjödagarna kring temat Hjälmaren, säg till om du vill vara med då. D.S.

2016-08-10 13:36 - Samverkarna i Östernärke


Inbjudan: Tema Hjälmaren på Segersjödagarna

Samverkarna bjuder härmed in alla medlemsföretag och medlemsföreningar som vill vara med och visa upp sig tillsammans med Samverkarna under Segersjödagarna 3-4 september.

Samverkarna kommer som en del i sitt arbete att jobba lite extra med frågor om och kring utveckling av verksamhet på och intill Hjälmaren. Det finns också andra aktörer som nu samlas runt detta tema och därför tycker vi från Samverkarnas sida att vi borde vara med på Segersjödagarna och lägga fokus på Hjälmaren.

Vi kommer att upprätta ett lite "Hjälmarläger" nere vid bryggan intill bron i Segersjö. Tanken är att båten MS Liden kommer ligga vid bryggan en eller två dagar. Vi hoppas också att sjöräddningen har möjliget att lägga till där och då.

På gräset ovanför bryggan tänker vi ställa upp ett eller par tält och befolka dem med föreningar och företag som driver verksamheter med koppling till Hjälmaren.


Vi hoppas också att kommunen och Örebrokompaniet kan delta på något sätt. Vi har dessutom bokat in ett 30 minuters seminariepass under rubriken "Hjälmaren – en uppsjö av möjligheter!"

 

Nu återstår att sy ihop och styra upp detta på ett bra sätt tillsammans:

Vilka vill vara med, vilka har tält, och vem vill vara med och prata i seminarietältet?

Maila till bengt@samverkarna.se senast den 14 augusti så syr vi ihop en gemensam lösning som funkar för alla som vill vara med, detta gör vi tillsammans med projektledaren för Segersjödagarna!

 

/Bengt

2016-08-01 12:43 - Samverkarna i Östernärke


Nya projektpengar att söka!

Nu finns det nya projektpengar att söka!

 

 

Landsbygdsnämnden i Örebro komun har fått en ny miljon att använda till olika utvecklingsprojekt på landsbygden.

 

Läs mer här: http://www.orebro.se/38086.html

 

 

 

Dessutom har det nya LEADER-programmet öppnat för ansökning. Vi i Östernärke tillhör numera LEADER Mellansjölandet.

 

Läs mer här: http://www.mellansjolandet.se

 

 

Samverkarna kommer under våren bjuda in verksamhetsledare för Mellansjölandet så kan han berätta mer för er som är intresserade om vilka möjligheter som finns att finansiera olika projekt.


Avslutningsvis några rader om projekt Tegelhuset. Vi har fått pengar för att bygga upp ett allaktivitetshus i gamla Swedbank-huset i Odensbacken. Redan nu på lördag drar vi igång med ett loppis kl 10-13. Nytt loppis kommer arrangeras sista lördagen i varje månad under våren.


/Bengt

2016-01-29 08:25 - Samverkarna i Östernärke


Sopptorsdagar i Oden-Boden!

Välkommen till "sopptorsdag" i Oden-Boden!

Vi träffas några torsdagskvällar under vintern/våren för att äta soppa och lyssna på föredrag som på olika sätt lyfter fram mer hållbara sätt att förhålla sig till livet och omvärlden.

Start: 4 februari 2016 med ett föredrag om poänger med att äta mer baljväxter + smakprov på olika soppor mm.

För information om innehåll, avgift och anmälan, se www.oden-boden.se/#/kurser, mejla info@oden-boden.se, ring 076 222 99 63 eller titta in i Oden-Boden onsdag-lördag och prata med Cecilia.

2016-01-22 12:38 - Oden-Boden Hållbar Hälsa AB


Ny yogakurs på Solid Gym

Nu har du chansen att börja året på ett lugnt och harmoniskt sätt! Då höstens yogkurs var mycket uppskattad har vi bjudit in Emma Hansdotter att guida och leda oss även i vår. Vi har delat in våren i två kurser, med 9 tillfällen vardera, där du får tillfälle att prova på Hatha och Yin-yogans lära.

Start kurs 1: Ons 20/1 2016
Start kurs 2: Ons 30/3 2016

Tid: kl.19.00
Plats: Solid Gym

Terminsavgift:
Medlem - 1 500 kr
Icke medlem - 1 650 kr

Drop-in medlem - 180 kr
Drop-in icke medlem - 200 kr

Anmäl dig på:
Facebook (Solid Gym AB),
mail (solidgym@telia.com)
eller telefon (0723-280 790)

Varmt välkomna önskar Anna Ohlson och Emma Hansdotter!

 

2016-01-04 12:42 - Solid Gym


Aktuella händelser

Östernärkes Trädgårdsförening har bokat Möteslokal Örebrovägen 11
2016-08-26 12:09

Östernärkes Naturvårdsförening har bokat Möteslokal Örebrovägen 11
2016-08-26 07:21

Fotograf Johannes Nenne Larsson har bokat Möteslokal Örebrovägen 11
2016-08-10 16:11
Denna sida är finansierad med stöd från Leader Gränslandet


Samverkarna i Östernärke är anslutna till Örebro Promotion.


Samverkarna i Östernärke är anslutna till Hela Sverige ska Leva!.


Östernärke i hjärtat av Sverige - Östernärke In the Heart of Sweden
Skiljelinje

Samverkarna i Östernärke · 802417-3828 · Industrivägen 4 · 715 31 Odensbacken · Swedbank · Bankgiro 5749-4833 · Styrelsekontakt: styrelsen@samverkarna.se