Samverkarna

Verksamhet

Projekt

Möteslokal

Medlemmar

Kontakt

Turism

Startsida

Skiljelinje

Välkommen till Samverkarna!

Samverkarna i Östernärke,
en förening för företag och föreningar i samverkan i Östernärke.


Samverkarna i Östernärke heter den förening som sedan 2004 organiserar företag och föreningar i Östernärke.

Föreningen har idag ca 180 medlemmar och vänder sig till företag, föreningar och andra som vill vara med och verka för ett starkt Östernärke.

Föreningen Samverkarna i Östernärke vill utveckla förutsättningarna för att i samverkan leva, bo och verka i Östernärke genom att främja befintliga företags existens och skapa förutsättningar för nyföretagande samt värna om föreningslivet.Besöksnäringen under Segersjödagarna!

Delta eller gästa oss en timme, några timmar, en halv dag, eller hela helgen!
Ni behöver inte ta med er något annat än er själva, mer än så räcker nog inte platsen till.

Vi finns på plats under Segersjödagarna, lördag och söndag, 10-17. (Vi kanske rymmer redan 16).


Samverkarnas tält

Samverkarna kommer ha ett litet tält på plats som ska bemannas hela helgen. Det är lite småjobbigt att stå där hela tiden så det är bra om vi blir fler som kan hjälpas åt att representera Samverkarna och besöksnäringen i Östernärke.

Kanske finns även plats om någon vill ställa upp ett eget tält intill Samverkarnas, men detta måste vi kolla upp först i så fall. Just nu planeras bara ett litet tält i Samverkarnas regi.

(Meddela oss snarast om ni hellre vill ställa upp ett eget tält intill Samverkarnas, så kan vi undersöka saken.)


Tema: Besöksnäringen

Temat för helgen är Hjälmaren och besöksnäringen. Ni som är sysselsatta inom besöksnäringen är extra välkomna att göra oss sällskap i vårt lilla tält under helgen. Helst ska er verksamhet då ha anknytning till Hjälmaren i synnerhet eller Östernärke i allmänhet.

Självklart är alla medlemmar välkomna att hälsa på under Segersjödagarna, men vårt tema för helgen är alltså just Hjälmaren och besöksnäringen i Östernärke.Maila bengt@samverkarna.se eller ring 070-318 45 25 (lämna meddelande) om ni vill vara med och stå i tältet någon timme.
 

/Bengt

2016-08-31 11:42 - Samverkarna i Östernärke


Jobbar du med besöksnäring i Östernärke?

Hej!

Under hösten drar Samverkarna igång arbetet med Arbetsgruppen Turism/Hjälmaren. Alla som som på något sätt jobbar med turism och besöksnäring i Östernärke är välkomna att ingå i denna grupp.

Kallelse till det första mötet i höst skickas ut senare via mail när ett datum har bestämts, men anmäl redan nu om du är intresserad av att delta i arbetsgruppen.


Skicka gärna ett mail till arbetsgrupp@samverkarna.se och brätta vad du gör och hur dina visioner ser ut. Är det något du saknar eller något du vill förbättra, så ange detta också!


Välkommen!

/Bengt

P.S. Vi har för avsikt att på något sätt medverka under Segersjödagarna kring temat Hjälmaren, säg till om du vill vara med då. D.S.

2016-08-10 13:36 - Samverkarna i Östernärke


Inbjudan: Tema Hjälmaren på Segersjödagarna

Samverkarna bjuder härmed in alla medlemsföretag och medlemsföreningar som vill vara med och visa upp sig tillsammans med Samverkarna under Segersjödagarna 3-4 september.

Samverkarna kommer som en del i sitt arbete att jobba lite extra med frågor om och kring utveckling av verksamhet på och intill Hjälmaren. Det finns också andra aktörer som nu samlas runt detta tema och därför tycker vi från Samverkarnas sida att vi borde vara med på Segersjödagarna och lägga fokus på Hjälmaren.

Vi kommer att upprätta ett lite "Hjälmarläger" nere vid bryggan intill bron i Segersjö. Tanken är att båten MS Liden kommer ligga vid bryggan en eller två dagar. Vi hoppas också att sjöräddningen har möjliget att lägga till där och då.

På gräset ovanför bryggan tänker vi ställa upp ett eller par tält och befolka dem med föreningar och företag som driver verksamheter med koppling till Hjälmaren.


Vi hoppas också att kommunen och Örebrokompaniet kan delta på något sätt. Vi har dessutom bokat in ett 30 minuters seminariepass under rubriken "Hjälmaren – en uppsjö av möjligheter!"

 

Nu återstår att sy ihop och styra upp detta på ett bra sätt tillsammans:

Vilka vill vara med, vilka har tält, och vem vill vara med och prata i seminarietältet?

Maila till bengt@samverkarna.se senast den 14 augusti så syr vi ihop en gemensam lösning som funkar för alla som vill vara med, detta gör vi tillsammans med projektledaren för Segersjödagarna!

 

/Bengt

2016-08-01 12:43 - Samverkarna i Östernärke


Nya projektpengar att söka!

Nu finns det nya projektpengar att söka!

 

 

Landsbygdsnämnden i Örebro komun har fått en ny miljon att använda till olika utvecklingsprojekt på landsbygden.

 

Läs mer här: http://www.orebro.se/38086.html

 

 

 

Dessutom har det nya LEADER-programmet öppnat för ansökning. Vi i Östernärke tillhör numera LEADER Mellansjölandet.

 

Läs mer här: http://www.mellansjolandet.se

 

 

Samverkarna kommer under våren bjuda in verksamhetsledare för Mellansjölandet så kan han berätta mer för er som är intresserade om vilka möjligheter som finns att finansiera olika projekt.


Avslutningsvis några rader om projekt Tegelhuset. Vi har fått pengar för att bygga upp ett allaktivitetshus i gamla Swedbank-huset i Odensbacken. Redan nu på lördag drar vi igång med ett loppis kl 10-13. Nytt loppis kommer arrangeras sista lördagen i varje månad under våren.


/Bengt

2016-01-29 08:25 - Samverkarna i Östernärke


Sopptorsdagar i Oden-Boden!

Välkommen till "sopptorsdag" i Oden-Boden!

Vi träffas några torsdagskvällar under vintern/våren för att äta soppa och lyssna på föredrag som på olika sätt lyfter fram mer hållbara sätt att förhålla sig till livet och omvärlden.

Start: 4 februari 2016 med ett föredrag om poänger med att äta mer baljväxter + smakprov på olika soppor mm.

För information om innehåll, avgift och anmälan, se www.oden-boden.se/#/kurser, mejla info@oden-boden.se, ring 076 222 99 63 eller titta in i Oden-Boden onsdag-lördag och prata med Cecilia.

2016-01-22 12:38 - Oden-Boden Hållbar Hälsa AB


Aktuella händelser

Samverkarna i Östernärke har bokat Möteslokal Örebrovägen 11
2016-09-21 16:13

Ditt eget lilla spa -Varsamma händer uppdaterade sin profil
2016-09-14 22:26

Tegelhuset har bokat Möteslokal Örebrovägen 11
2016-09-12 11:41

Östernärke SPF har bokat Möteslokal Örebrovägen 11
2016-09-08 16:49
Denna sida är finansierad med stöd från Leader Gränslandet


Samverkarna i Östernärke är anslutna till Örebro Promotion.


Samverkarna i Östernärke är anslutna till Hela Sverige ska Leva!.


Östernärke i hjärtat av Sverige - Östernärke In the Heart of Sweden
Skiljelinje

Samverkarna i Östernärke · 802417-3828 · Industrivägen 4 · 715 31 Odensbacken · Swedbank · Bankgiro 5749-4833 · Styrelsekontakt: styrelsen@samverkarna.se