Samverkarna

Verksamhet

Projekt

Möteslokal

Medlemmar

Kontakt

Turism

Startsida

Skiljelinje

Välkommen till Samverkarna!

Samverkarna i Östernärke,
en förening för företag och föreningar i samverkan i Östernärke.


Samverkarna i Östernärke heter den förening som sedan 2004 organiserar företag och föreningar i Östernärke.

Föreningen har idag ca 180 medlemmar och vänder sig till företag, föreningar och andra som vill vara med och verka för ett starkt Östernärke.

Föreningen Samverkarna i Östernärke vill utveckla förutsättningarna för att i samverkan leva, bo och verka i Östernärke genom att främja befintliga företags existens och skapa förutsättningar för nyföretagande samt värna om föreningslivet.Samverkan med IT-företag

Hej!

Finns det några IT-företag i Östernärke som kan tänka sig starta en liten samverkansgrupp. Till en början kunde man tänka sig att vi bara klargör, över t.ex. en lunch, vem vi är och vad vi håller på med.

Även om någon känner någon som kan programmera eller sköta IT-teknik, utan att ha företag, kanske också har intresse. Prata med dom du känner.


Hör av er till:

Göran Hasse, gorhas@raditex.nu, Mobil: 070-5530148

2016-10-11 11:03 - Raditex AB


Hantverksmarknad och skördefest i Tegelhuset Odensbacken 8-9 oktober kl 11-16

Allaktivitetshuset Tegelhuset i Odensbacken arrangerar hantverksmarknad och skördefest under två dagar den 8-9 oktober klockan 11-16. I nuläget är redan ett 20-tal utställare anmälda.

Utbudet kommer bestå av lokala hantverkare och matproducenter från hela Östernärke vi kommer bl a att ha fårskinn, trasmattor samt smak- prov på återbruk av porslin, smycken och annat.

Förhoppningsvis kan vi också ha med en försäljningsvagn med potatis och morötter på plats under helgen, då vi naturligtvis även välkomnar de lokala gårdsbutikerna att delta.

Det blir också levande lokal folkmusik, på lördagen, kl 13.00 kommer riksspeleman Helene Gerdevåg och Karin Johansson att uppträda.


För fler detaljer om arrangemanget, maila Anita Touronen: anita@tegelhuset.nu


Varmt välkommen till Tegelhuset i helgen!

2016-10-05 09:01 - Tegelhuset


Besöksnäringen under Segersjödagarna!

Delta eller gästa oss en timme, några timmar, en halv dag, eller hela helgen!
Ni behöver inte ta med er något annat än er själva, mer än så räcker nog inte platsen till.

Vi finns på plats under Segersjödagarna, lördag och söndag, 10-17. (Vi kanske rymmer redan 16).


Samverkarnas tält

Samverkarna kommer ha ett litet tält på plats som ska bemannas hela helgen. Det är lite småjobbigt att stå där hela tiden så det är bra om vi blir fler som kan hjälpas åt att representera Samverkarna och besöksnäringen i Östernärke.

Kanske finns även plats om någon vill ställa upp ett eget tält intill Samverkarnas, men detta måste vi kolla upp först i så fall. Just nu planeras bara ett litet tält i Samverkarnas regi.

(Meddela oss snarast om ni hellre vill ställa upp ett eget tält intill Samverkarnas, så kan vi undersöka saken.)


Tema: Besöksnäringen

Temat för helgen är Hjälmaren och besöksnäringen. Ni som är sysselsatta inom besöksnäringen är extra välkomna att göra oss sällskap i vårt lilla tält under helgen. Helst ska er verksamhet då ha anknytning till Hjälmaren i synnerhet eller Östernärke i allmänhet.

Självklart är alla medlemmar välkomna att hälsa på under Segersjödagarna, men vårt tema för helgen är alltså just Hjälmaren och besöksnäringen i Östernärke.Maila bengt@samverkarna.se eller ring 070-318 45 25 (lämna meddelande) om ni vill vara med och stå i tältet någon timme.
 

/Bengt

2016-08-31 11:42 - Samverkarna i Östernärke


Jobbar du med besöksnäring i Östernärke?

Hej!

Under hösten drar Samverkarna igång arbetet med Arbetsgruppen Turism/Hjälmaren. Alla som som på något sätt jobbar med turism och besöksnäring i Östernärke är välkomna att ingå i denna grupp.

Kallelse till det första mötet i höst skickas ut senare via mail när ett datum har bestämts, men anmäl redan nu om du är intresserad av att delta i arbetsgruppen.


Skicka gärna ett mail till arbetsgrupp@samverkarna.se och brätta vad du gör och hur dina visioner ser ut. Är det något du saknar eller något du vill förbättra, så ange detta också!


Välkommen!

/Bengt

P.S. Vi har för avsikt att på något sätt medverka under Segersjödagarna kring temat Hjälmaren, säg till om du vill vara med då. D.S.

2016-08-10 13:36 - Samverkarna i Östernärke


Inbjudan: Tema Hjälmaren på Segersjödagarna

Samverkarna bjuder härmed in alla medlemsföretag och medlemsföreningar som vill vara med och visa upp sig tillsammans med Samverkarna under Segersjödagarna 3-4 september.

Samverkarna kommer som en del i sitt arbete att jobba lite extra med frågor om och kring utveckling av verksamhet på och intill Hjälmaren. Det finns också andra aktörer som nu samlas runt detta tema och därför tycker vi från Samverkarnas sida att vi borde vara med på Segersjödagarna och lägga fokus på Hjälmaren.

Vi kommer att upprätta ett lite "Hjälmarläger" nere vid bryggan intill bron i Segersjö. Tanken är att båten MS Liden kommer ligga vid bryggan en eller två dagar. Vi hoppas också att sjöräddningen har möjliget att lägga till där och då.

På gräset ovanför bryggan tänker vi ställa upp ett eller par tält och befolka dem med föreningar och företag som driver verksamheter med koppling till Hjälmaren.


Vi hoppas också att kommunen och Örebrokompaniet kan delta på något sätt. Vi har dessutom bokat in ett 30 minuters seminariepass under rubriken "Hjälmaren – en uppsjö av möjligheter!"

 

Nu återstår att sy ihop och styra upp detta på ett bra sätt tillsammans:

Vilka vill vara med, vilka har tält, och vem vill vara med och prata i seminarietältet?

Maila till bengt@samverkarna.se senast den 14 augusti så syr vi ihop en gemensam lösning som funkar för alla som vill vara med, detta gör vi tillsammans med projektledaren för Segersjödagarna!

 

/Bengt

2016-08-01 12:43 - Samverkarna i Östernärke


Aktuella händelser

Lyckoliv, Helena Lingmar uppdaterade sin profil
2016-10-24 15:56

Bobo:s Däck uppdaterade sin profil
2016-10-24 15:03

Tegelhuset har bokat Möteslokal Örebrovägen 11
2016-10-24 14:53
Denna sida är finansierad med stöd från Leader Gränslandet


Samverkarna i Östernärke är anslutna till Örebro Promotion.


Samverkarna i Östernärke är anslutna till Hela Sverige ska Leva!.


Östernärke i hjärtat av Sverige - Östernärke In the Heart of Sweden
Skiljelinje

Samverkarna i Östernärke · 802417-3828 · Industrivägen 4 · 715 31 Odensbacken · Swedbank · Bankgiro 5749-4833 · Styrelsekontakt: styrelsen@samverkarna.se