3,5 miljoner till företag i länet

Tillväxtverket delar ut 3,5 miljoner kronor till företag med 2-49 anställda som omsätter minst 3 miljoner kronor i Örebro län. Bidraget erbjuds i form av affärsutvecklingscheckar avsedda för digitalisering, internationalisering och till Brexitkostnader.

Små företag behöver hålla jämna steg med omvärlden. Ett sätt är att söka finansiering för affärsutveckling. Tillväxtverket erbjuder affärsutvecklingscheckar för digitalisering och internationalisering. Nytt för i år är att företagen även kan använda pengarna till Brexitkostnader.

Checkarna är på 50.000-250.000 kronor och finansierar som mest halva kostnaden för köp av en tjänst eller en projektanställning. Företaget som ansöker om dessa checkar ska ha 2–49 anställda och omsätta minst tre miljoner kronor.

Checken för digitalisering kan till exempel användas till att ta fram en digital strategi eller digitalisera företagets verksamhet. Checkar för internationalisering har funnits sedan 2013. De kan till exempel användas till att göra marknadsundersökningar eller söka leverantörer i utlandet – allt för att nå nya internationella marknader.

Nytt för 2019 är att företag även kan använda internationaliseringschecken till att utreda frågor kopplade till Brexit