Pengar till föreningar och företag?

Lokalekonomidagarna bjuder in till två webbinarier om hur sociala och rurala företag kan få tag i pengar för att utvecklas. Följ gärna Lokalekonomidagarna på Facebook: facebook.com/Lokalekonomidagarna

 

Webinarie nummer 1 – Finansiering för nya företag på landsbygden

Till eftermiddagsfikat på torsdagen den 7/2, klockan 15.00-16.00, är man välkommen på ett webbinarium där Lokalekonomidagarna tillsammans med Landsbygdsnätverket pratar med landsbygdsföretagare som lyckats finansiera sig på kreativa sätt. Philip Axelsson från Nordish Market fick tag i affärsänglar med riskkapital. Marie Naraine från Swedish Country Living har skapat en affärsmodell med andelsbönder som äger får. Vad finns det mer för vägar till finansiering?

Finansiering för nya företag på landsbygden
7/2 klockan 15.00-16.00
Zoom.us/j/154970500

 

Webinarie nummer 2 – Från ideell insats till ekonomisk bärkraft

Till morgonkaffet på tisdagen den 12/2, klockan 8.30-9.30, arrangeras tillsammans med Morgonforum (seminarieverksamhet som arrangeras av Forum – idéburna organisationer med social inriktning) ett webbinarium med rubriken ”Från ideell insats till ekonomisk bärkraft”, där man fokuserar på föreningars finansieringsmöjligheter. Tillväxtverket och Mikrofonden berättar om hinder och möjligheter. Helena von Bothmer från Kosternämnden och Kosters trädgårdar berättar om hur de fick en kreditgaranti och lån, samt arbetet med att starta ett så kallat bygdebolag.

Från ideell insats till ekonomisk bärkraft
12/2 klockan 8.30-9.30
Anmäl dig till webbinariet genom att klicka här!